• Druhé kolo prijímacích skúšok
          • Druhé kolo prijímacích skúšok

          • Záujemcom o štúdium na našej škole oznamujeme, že dňa 18. júna 2019 sa uskutoční druhé kolo prijímacích skúšok pre študijné odbory číslo 2381M strojárstvo a 2426 K programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení

            Prijímacia skúška sa uskutoční o 8,00 hodine v priestoroch školy z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra.

          • Medzinárodný strojársky veľtrh v Nitre

          • Dňa 22. 5. 2019 sa žiaci triedy l.N, l.A, ll.M zúčastnili Medzinárodného Strojárskeho veľthu v Nitre. Aj napriek nepriaznivému počasiu sa 26. medzinárodný strojársky veľtrh strojov, nástrojov, zariadení a technológií vydaril a žiaci mohli vidieť rôzne nové a zaujímavé stroje a technológie.

        • Máme najlepší  futbalový tím SŠ na Slovensku!
          • Máme najlepší futbalový tím SŠ na Slovensku!

          • Obrovský úspech dosiahli žiaci našej Strednej odbornej školy strojníckej v Skalici na celoslovenskom  kole Olympiády žiakov stredných škôl  GAUDEAMUS IGITUR  2019 v Trnave.

            Po tvrdom súboji s ostrieľanými tímami z celého Slovenska pod pedagogickým dohľadom Mgr. Beáty Rusňákovej a v zložení : Andrej Šipoš, Martin Macánek, Ondrej Bohún, Róbert Polák, Richard Neúročný, Fabián Kuník, Tomáš Morávek, Dominik Caltík, Frederik Hačunda, Patrik Studenič, Alojz Danihel, Ondrej Zabadal, David Petranský a Filip Danihel sa dostali až do finále, kde  zvíťazili v zápase so žiakmi z Prešova a získali zlaté medaily.

            Chlapcom  zo srdca blahoželáme a veríme, že výborne zvládnu aj maturitné a záverečné skúšky.

          • Konferencia Be Ready v Bratislave

          • Dňa 7. mája 2019 sa vybraní študenti SOŠS v Skalici pod pedagogickým dohľadom Mgr. Jarmily Kopálovej  zúčastnili  konferencie pre stredoškolákov Be READY FOR THE FUTURE, na ktorej špičkoví ľudia zdieľali dôležité informácie o budúcnosti trhu práce, príležitostiach, ale aj hrozbách, na ktoré by mali byť naši študenti pripravení. Konferencia sa konala v aule Ekonomickej univerzity v Bratislave a žiaci  mali možnosť získať  prehľad o aktuálnych trendoch a možných scenároch budúcnosti, vďaka čomu si budú vedieť vybrať zameranie tak, aby sa dokázali uplatniť v rýchlo sa meniacom pracovnom prostredí.

          • LONDÝN – KRÁĽOVSKÉ MESTO NA TEMŽI

          • Prezeráme fotky a  spomíname na pekné dni počas zájazdu do Londýna, ktorého sa zúčastnili žiaci našej školy od 29.4. 2019 – 3.5. 2019.  Cestovali sme autobusom  cez  viacero krajín EU. V Calais sme sa nalodili  na trajekt a preplavili cez kanál La Manche. V utorok ráno o 7.30 sme začali spoznávať Londýn: Westminster Abbey, Houses of Parliament, Big Ben, Downing Street, piknik v St. James´s  Parku. Poobede sme si pozreli Buckingham Palace, Piccadilly Circus,Leicester Square, Trafalgar Square, National Gallery, Soho, China Town, kde sme sa aj najedli. Prešli sme cez Covent Garden a cez Golden Jubilee Bridge k London  Eye. Na obrovskom kolese sme mali nádherný výhľad a nabrali sily na presun k metru, ktorým sme sa zviezli do blízkosti O2 Arény, kde nás čakal autobus s našou batožinou a hlavne rodiny, u ktorých sme boli ubytovaní. V rodinách sme mali možnosť vylepšiť  našu angličtinu aj o nefalšovaný prízvuk „domorodcov.“

            V stredu ráno po raňajkách nás naše rodiny zaviezli na miesto stretnutia, odkiaľ nás autobus odviezol do Windsoru, a navštívili sme Windsor Castle - rezidenciu  kráľovnej Alžbety II., kde sa konala svadba princa Harryho a Meghan Markle. Prešli sme sa k Eltonu, najstaršej súkromnej chlapčenskej škole, kde študovali princ William a Harry. Poobede sme navštívili Museum Madame Tussauds  – najznámejšie múzeum voskových figurín na svete. Večer sme sa opäť v rodinách rozprávali, hrali, pozerali fotografie...

            Vo štvrtok nás čakal zase náročný deň. Prešli sme sa po Tower Bridge a navštívili Tower of London, kde sme videli aj korunovačné klenoty. Potom sme išli k St. Paulś Cathedral. Nevynechali sme ani londýnske metro. Loďou sme sa preplavili po Temži do bízkosti Greenwich. Tu sa nám počasie prvýkrát pokazilo a začalo mrholiť. Pred nami však bolo National MaritimeMuseum  s mnohými zaujímavosťami. Poslednými navštívenými zaujímavosťami boli Royal Observatory a nultý poludník.

            K autobusu sme prišli veľmi unavení, ale aj smutní, že náš pobyt končí. Už len cesta do Doveru , cesta trajektom do Francúzska, potom Belgicko, Holandsko,  Nemecko, Česko a hurááá!  Naše milované Slovensko, rodičia, teplá večera, sprcha a konečne posteľ.

            Tešíme sa ďalší podobný výlet.     

            Mgr. Danka Hnilicová