• Aj strojárov zaujíma ekológia
          • Aj strojárov zaujíma ekológia

          • Každoročné slávnostné vyhodnotenie Ekologického činu roka sa v tomto roku zo všeobecne známych dôvodov síce nekonalo, napriek tomu nedá sa nám nepochváliť činom, ktorým do tohto projektu prispeli žiaci našej školy.

            Pod taktovkou majsterky odbornej výchovy pani Marty Pertlovej, ktorá je zároveň vedúcou Environmentálneho krúžku, sa prváci odboru mechanik nastavovač a odboru obrábač kovov zapojili do súťaže vyhlásenej TTSK svojimi aktivitami. Ich záujem sa sústredil na odstránenie čiernej skládky v okolí školskej telocvične, ktorú si chlapci všimli. Bez dlhého otáľania zorganizovali brigádu, v rámci ktorej všetok neporiadok roztriedili, odpratali a okolie telocvične upratali. No zapojili sa aj do čistenia mesta Skalica a nepovšimnuté nezostali ani autobusové zastávky v blízkosti školy.

            Zapojenie sa do súťaže Ekologický čin roka nevnímali ako súťaž o prvé miesto, ich záujem sa sústredil práve na konanie skutkov, ktoré ich ekologické povedomie napĺňa dobrým pocitom zo správne vykonanej práce. Veríme, že im ich záujem o ekológiu a environmentálne aktivity vydrží a budú vzorom pre svojich rovesníkov.