• DOD na SjF STU v Bratislave

          • Dňa 13.2.2020 sa žiaci III. N triedy zúčastnili Dňa otvorených dverí SjF STU v Bratislave pod pedagogickým dozorom Ing. Štefana Cintulu a Ing. Kataríny Korčákovej. Návšteva SjF STU v Bratislave bola spojená okrem prehliadky priestorov, laboratórií a zaujímavých prednášok aj so súťažou Grand Prix. Súťaže sa zúčastnili dve 5 členné družstvá študentov, ktorí plnili rôzne praktické a teoretické úlohy. Hlavným cieľom bolo ukázať študentom, že „aj takto vyzerá strojarina“ – nenásilnou, zábavnou ich záujmom primeranou formou. Každý študent, ktorý sa zúčastnil súťaže Gran Prix dostal certifikát, ktorý je zároveň jednou zo vstupných brán pre štúdium na SjF STU Bratislava.

        • Simulované študentské voľby do NR SR 2020
          • Simulované študentské voľby do NR SR 2020

          • Aj v našej Strednej odbornej škole strojníckej  v Skalici sa žiaci v spolupráci so Žiackou školskou radou pri SOŠS Skalica rozhodli využiť možnosť zapojiť sa do celoslovenskej akcie organizovanej Radou mládeže Bratislavského kraja. Simulované študentské voľby do NR SR 2020 sa konali 6. 2. 2020 v čase od 8.00 do 13.00 hodiny a volebná účasť dosiahla 52,70%. Zápisnica bola vyhotovená a odoslaná o 15.00 volebnou komisiou, ktorú tvorili členovia ŽŠR Sabína Volečková, Matej Vávra a Enrico Slinták.

            Študentské voľby predovšetkým dávajú mladým priestor vyjadriť svoj názor. Podporujú dialóg o politickom dianí na Slovensku a uvádzajú poučky o demokracii z učebníc občianskej náuky do praxe. Prispievajú tiež k prebúdzaniu záujmu mládeže o ich budúcnosť a budúcnosť Slovenska. Potrebujeme mladým povedať, že na nich záleží a že svoju budúcnosť môžu mať vo svojich rukách. Aj to môže byť konečným efektom volieb „nanečisto“.