• Čistenie mesta
          • Čistenie mesta

          • Dňa 27.9.2019 sa uskutočnil čistiaci deň siEKO nášho mesta Skalica. Koordinátorom toho projektu je p. Soňa Postová. Dobrovoľníci základných a stredných škôl sa stretli na námestí, kde nás privítala a prihovorila sa k nám primátorka Ing. Anna Mierna.

            Teraz si predstav ten skvelý pocit, keď priložíš ruku k dielu aj ty. Zobrali sme si igelitové vrecia rôznych farieb na odpad i rukavice.

            Čo chceme dosiahnuť?

            Radi by sme ukázali ostatným, že zbierať odpadky nie je hanba.  Práve naopak, mali by sme to urobiť s akousi hrdosťou, lebo robíme niečo pre seba, čistejšiu Zem. Každému z nás záleží na lepšej budúcnosti pre nás a naše deti a tá by nemala byť spojená so špinavou krajinou.

            Chcem poďakovať všetkým dobrovoľníkom z našej školy z tried I.N a I.A : Samuel Kos, Boris Gazárek, Patrik Vanek, David Valúšek, Dominik Mihálik, Katarína Turečková, Martin Grünvalský, Matej Ptáček, Erik Danihel, ktorí sa tejto akcie zúčastnili.

            Dúfam, že táto akcia bude mať kladný vplyv na občanov mesta a budú i naďalej udržiavať poriadok v meste.

            Marta Pertlová

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov sme boli poctení návštevou anglickej dámy Ailsy Domanovej, ktorá je považovaná za neoficiálnu ambasádorku Veľkej Británie na Slovensku. Vyrozprávala nám svoj ťažký životný príbeh, ktorý sa začal v čase II. svetovej vojny v Anglicku. Tiež nám opísala zvyky a tradície ktoré sa dodržiavajú na Halloween . Povzbudila a motivovala našich žiakov, aby sa učili cudzie jazyky.“ Vážte si slobodu, že môžete cestovať, študovať, učiť sa cudzie jazyky. Ak viete aspoň pár viet, môžete precestovať svet.“

          • Návšteva divadelného predstavenia

          • Dňa 25. septembra 2019 sa žiaci I. N, I. A a II. N triedy pod pedagogickým dohľadom Ing. Augustíny Galušovej a Ing. Evy Liskovej zúčastnili divadelného predstavenia Neprebudený na motívy poviedky nášho predstaviteľa realizmu Martina Kukučína, ktoré sa uskutočnilo v Divadle Jána Palárika v Trnave. Dojemný osud slovenského outsidera hovorí o krehkosti ľudskej duše, naivnej a bolestivej láske, ktorá je vykúpená smrťou hlavného hrdinu. V úlohe Ondráša Machuľu sa predstavil vynikajúci Michal Jánoš.

          • EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY

          • V roku  2019 je témou Bezpečná chôdza a cyklistika so sloganom PREJDIME SA SPOLU!. Dôraz je kladený na bezpečnú chôdzu a jazdu na bicykli ako aj na ich výhody pre zdravie, životné prostredie a „naše peňaženky“.

            Aj žiaci našej školy zobrali bicykle, vynechali MHD, prišli vlakom, urobili tým niečo pre seba, no hlavne pre životné prostredie. Niektorí učitelia vymenili auto za autobus a ušetrili životné prostredie a aj peniažky.

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Pozývame rodičov na triedne RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE, ktoré sa uskutoční:

            trieda I.M 17.09.2019 o 15,00 hod.

            trieda III.M 17.09.2019 o 15,45 hod.

            ostatné triedy 19.09.2019 o 15,00 hod  v budove školy.

            Účasť rodičov žiakov prvých ročníkov je z dôvodu zavedenia bus- kariet a župného štipendia nutná!

          • MTFuni - Zaži univerzitu!

          • Zaujímavé podujatie pripravila v dňoch 4. – 6. septembra 2019 Materiálovotechnologická fakulta STU v Trnave pre žiakov stredných škôl, ktorí majú záujem o vysokoškolské štúdium. Tri dni naplnené netradičnými prednáškami, krúžkovou činnosťou, workshopmi a teambuildingmi v priestoroch univerzity pripravené pracovníkmi fakulty mali možnosť prežiť a vysokoškolské prostredie na vlastnej koži vyskúšať aj naši žiaci štvrtého ročníka Sebastián Heleši, Daniel Frndalovič a Frederik Hrubša, ktorých spočiatku sprevádzal koordinátor duálneho vzdelávania Bc. Lukáš Papšo.

            Partnerom  tohto naozaj netradičného podujatia bol aj náš partnerský podnik Schaeffler Skalica, spol. s r.o., s ktorým majú žiaci podpísanú učebnú zmluvu v systéme duálneho vzdelávania.  Jednotlivé aktivity, prednášky a cvičenia pripravené na vysokej vysokoškolskej úrovni zanechali nielen vynikajúci dojem, ale aj snahu našich dualistov po úspešnom ukončení stredoškolského štúdia pokračovať možno aj v zelenobielych farbách v získavaní vedomostí na univerzitnej pôde.